Cosulete cu cascaval by Laura Laurentiu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu cascaval by Laura Laurentiu

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 de grame de faina,25 grame de drojdie proaspata,75 grame de unt,300 ml de lapte,1 lingurita de sare,1 lingura de zahar.
  • Pentru umplutura:
  • 100 de grame de branza de vaci,150 de grame de cascaval ras,50 de grame de unt.
  • 1 ou batut sau 1 galbenus pentru uns deasupra

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putin lapte cald la care s-a adaugat 1 lingura de zahar, se pun si 2-3 linguri de faina si se lasa maiaua la crescut. Untul se topeste si se lasa se se racoreasca in timp ce maiaua creste. Se framanta apoi un aluat din faina, maiaua crescuta, untul topit pus caldut si lapte(cald). Rezulta un aluat nelipicios care se lasa la dospit cam 1h intr-un vas uns cu ulei.

In acest timp se pregateste umplutura: se da cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici, si se amesteca bine cu branza de vaci si cu untul.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie dreptunghiulara(eu am intins 2 foi deoarece masa mea nu e foarte mare)peste care se presara umplutura. Se ruleaza aluatul pe latime si se lasa maxim 5 minute sa se odihneasca. Se intinde din nou din ruloul de aluat intr- o foaie dreptunghiulara care se ruleaza de data aceasta pe lungime. Din acest rulou se fac cate 3 crestaturi cu o foarfeca cam la 1/2 deget distanta una de alta si fara a taia aluatul pana jos la primele doua iar la a treia se taie cu totul si rezulta un rulou cu 2 crestaturi. Marginile acestui rulou se trag in afara pentru a se da forma de cosulet cu toarta. La fel se procedeaza cu restul aluatului. Se pun toate cosuletele intr-o tava cu hartie de copt, se ung cu ou batut si optional se mai poate pune pe fiecare cosulet(de o parte si de alta) cate o bucatica de cascaval. Se mai lasa sa creasca 10 minute si se dau la cuptor 25 minute la 180C(sau pana vedeti ca se rumenesc).

Reteta o am de pe blogul \"Cuina Banateana \"cu multumirile de rigoare. Ale doamnei Laura au fost mai aratoase decat ale mele dar sunt foarte bune langa o bere sau un pahar de vin!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise