Costita "aburita"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Costita "aburita"

Ingrediente

  • Pt.2 persoane:500gr.costita de porc
  • 3 catei mari de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 paharel Brandy sau vin
  • 1 lamaie
  • 1punga de plastic pt. microunde sau cuptor.Condimente:sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • pipri-piri sau boia iute
  • patrunjel sec
  • curcuma(sofran indian)foi de fafin deshidratat
  • rozmarin
  • nucsoara.Optional Vegeta.

Mod de preparare

Costita se condimenteaza cu sare si piper.Separat se freaca usturoiul pisat cu putin ulei de masline,se adauga condimentele dupa plac,se amesteca bine si se unge bine carnea cu aceasta pasta.Stoarce sucul de la lamaie peste,acopera si lasa la marinat cca.12 ore.In punga de cuptor se poate pune 1 lingura de faina,agita bine,introdu carnea si paharelul de brandy,agita inchide punga si fa cateva gauri....si da la cuptor cca 35 min. la foc mediu.I-mi place sa gatesc cu pungile Knorr,e rapid ,gustos si lasa cuptotul curat...dar proviziile din tara mi s-au terminat si nu am de unde cumpara....am incercat sa fac acasa cu pungi pt .microunde(aceiasi calitate ca si cele de la knorr,condimentele insa am pus ce am avut in casa...)a iesit f. bun,in general costita are si grasime,a mea avea putina..daca e prea grasa renuntati la ulei,pune f. putina sare sau deloc in caz ca optati si pt. vegeta.Sper sa va placaPofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise