Carnea se pune la marinata: 1 capatana de usturoi, 1 legatura ceapa verde, piper boabe, sare, 1-2 linguri de ulei de masline, zeama de la o lamaie mai mare, 1 cana de vin rosu, piper boabe, 50 ml de miere, carnea se unge cu amestecul rezultat se pune in punga speciala si se da la frigider pana a doua zi.
A doua zi se scoate carnea, se taie cotletul pana aproape de os si se aranjeaza sub forma de coronita in tava, se curata si se zdrobeste usturoiul, pasta rezultata se unge carnea cu ea, se adauga cana de vin rosu se sareaza si pipereaza si se da la cuptor.
Se spala, curata si taie cartofii se adauga ceapa verde se sareaza se adauga boia, se pune ulei si se va completa cu apa, si se da la cuptor.
Carnea se lasa 30-40 de minute dupa care se incearca, se unge carnea cu sos-ul din tava, si aceasta operatiune se repeta de doua-trei ori, carnea trebuie sa fie facuta bine, dupa verificare se introduce din nou in cuptor si se mai lasa la facut, este in functie de aragazul fiecarei persoane. Se verifica si cartofii sa fie facuti.
Aceasta este coronita noastra de porc cu garnitura de cartofi la cuptor.
Pofta Buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si deliciosReteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...
Mucenici moldovenestiDescopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii