Costitele de miel se tin la marinat intr-un bait facut din vin, ulei, usturoi,cimbru, rozmarin, leurda, ceapa, sare si piper cam 4-5 ore( la rece)
Dim maruntaiele de miel( mai putin ficatul) bine spalate si taiate in bucati, se face o tocanita cu ceapa. Se prajesc toate la foc mic , acoperite, pina cand scade apa ce o lasa.
Se lasa la racit, apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud, painea muiata si bine stoarsa
Se adauga ouale crude, cateva frunze de ceapa verde si usturoi verde, feliate subtiri, mararul si patrunjelul tocate marunt, apoi , se amesteca bine si se asezoneaza.
Costitele dupa ce au stat in bait se cresteaza la varf cam 2-3 cm si se dau cu o compozitie facuta din ulei, sare piper si boia.Se ung bine cu mana , apoi coasem costitele una de alta, cu cotletul spre interior.
In coronita formata punem praporul rasfrant peste marginile coronitei si umplem cu drobul. Marginile praporului le impachetam peste drob si adaugam cateva bucatele de unt deasupra.
Coronita umpluta o punem intr-o tava unsa ( in care mai putem adauga cateva bucati de carne de friptura, daca vrem) pe care o dam la cuptorul dinainte incalzit.Adaugam si o cana din baitul in care a stat carnea si lasam sa se rumeneasca frumos si sa se coaca carnea.
Se serveste cu spanac sau cartofi piure si salata verde.
Pofta mare !
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii