Se freaca spuma untul (margarina) si zaharul, se adauga sarea, zaharul vanilat, ouale - unul cate unul, faina + praful de copt, alternativ cu laptele, putin cate putin si, la sfarsit, ciocolata rasa si cea rupta bucatele.
Se toarna aluatul intr-o forma de savarina (coroana) unsa cu unt si presarata cu pesmet (continut: 2,5 l) si se coace 60-70 de minute in cuptorul incins la 150gr.. Se lasa sa se raceasca putin, se rastoarna si se lasa sa se raceasca complet.
Se toaca si se topesc - separat, pe baie de aburi, ciocolatele de menaj pentru glazura. Se acopera coronita mai intai cu glazura maro, dupa care se „stropeste” cu cea alba. Se trece cu dintii unei furculite peste toata suprafata coronitei, dupa care se lasa ciocolata sa se inchege
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii