Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva,in ordinea urmatoare: laptele caldut, ouale, esenta de rom, untul taiat cubulete, zaharul tos, faina,drojdia si sarea. Am lasat la framantat si dospit in total 1 ora 30 minute.
Daca nu aveti masina de paine (va recomand din toata inima sa achizitionati una, va usureaza foarte mult munca, framanta si dospeste aluaturile foarte bine). Intre timp, putem cantari untul pentru uns foaia de aluat(se topeste dupa ce facem foaia pentru a fi intins cald cu pensula).Taiem ciocolata cu un cutit in bucatele mici,si dam pe razatoare 1 portocala.Dupa 1 ora si jumatate de framantat si dospit, turnam aluatul din cuva masinii de paine pe o suprafata bine infainata.Intindem aluatul intr-o patura de 40/40cm si grosime de 1cm.Ungem foaia de aluat cu untul topit in prealabil,iar apoi presaram pe toata suprafata foii zahar brut.Presaram ciocolata taiata marunt, uniform, pe toata suprafata si bineinteles coaja de portocale.Dupa care incepem sa rulam foaia strans, pana se formeaza un rulou.Dupa ce am format ruloul, il taiem in rondele egale cu grosimea de 2cm, mie mi-au iesit 18 rondele.Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt.Asezam in marginea tavii rondelele, una cate una, petrecandu-le putin, pana obtinem un cerc (coronita) si lasam la dospit acoperita cu o folie alimentara, la loc caldut, pentru 1 ora.Eu am pus la mijloc o forma de decorat astfel incat dupa ce creste aluatul sa ramana gaura din mijloc sa nu se uneasca coronita. Dupa 1 ora, coronita este dospita foarte frumos.Amestecam un galbenus cu cei 50ml lapte.Ungem coronita cu ajutorul unei pensule cu amestecul facut din galbenus si lapte.Presaram pe intreaga suprafata a coronitei zahar brut si o bagam in cuptorul preincalzit, la foc mai intai mic, apoi mediu, pentru 40-45 minute, pana se rumeneste frumos. Dupa ce s-a copt o scoatem din cuptor pe un fund de plastic astfel incat sa se raceasca si partea de jos. Este de o bunatate rara.
La mine nu a mai apucat sa se raceasca s-a mancat calda.Combinatia de ciocolata amaruie cu coaja de portocala rasa este o nebunie s-a umplut bucataria de aceste miresme.
Pofa buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii