Si fiindca spanacul in aceasta perioada este la moda, mi-am zis sa fiu si eu in Trend :)
1. Incepem cu prepararea aluatului:
Drojdia se freaca cu lingurita de zahar pana se lichefiaza. Se adauga margarina, oul, sarea si faina cat sa obtinem un alut usor modelabil, insa sa nu ni se lipeasca de maini. Il invelim in folie alimentara si il punem undeva la caldut (eu am incalzit cuptorul pentru 2 minute si intre timp de ocupam de umplutura.
2. Carnea se pune la prajit in 2 linguri ulei.
3. Ceapa se taie marunt si se adauga peste carne, se amesteca bine si se lasa la inabusit la foc mediu.
4. Frunzele de spanac, spalate si curatate de codite se maruntesc si aproape de final se adauga si ele peste carne. Atentie !!! Nu prajiti prea mult carnea cu ceapa, fiindca mai urmeaza ca sa le dati si la cuptor.
5. Se pipareaza, sareaza dupa gust, se adauga cimbrul si usturoiul taiat marunt si se amesteca totul bine. Si pentru ca mi se paruse prea alba compozitia eu am adaugat un virf de lingura de pasta facuta toamna tarziu din ardei rosu si care se pastreaza la borcan. Puteti pune un pic boia sau nu puneti nimic, cum doriti.
6. Se lasa un pic umplutura sa se racoreasca si apoi se adauga oul crud. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pana ne ocupam de pregatirea foii de aluat, care se face in felul urmator:
7. Se ia o bucata de hartie de copt si se intinde foaia de aluat cu sucitorul. Am intins direct pe hartie ca ulterior sa n-o mai mut de pe suprafata de lucru pe hartie. Cu o farfurie se delimiteaza un cerc, si pornind din mijlocul acestuia se incep a taia triunghiuri, 8 la numar. Se transfera hartia cu tot cu aluat in tava (eu am folosit o tava cu diametrul de 30 cm) si pe marginile foii ramase libere se pune umplutura. Ridicati tringhiurile obtinute in centru peste umplutura si apasati cu degetul umed sa se lipeasca bine. Ungeti tringhiurile de aluat cu un pic ou crud. Puteti presara deasupra seminte de susan, in sau mac. Eu am uitat de ele, insa pentru masa de Paste cu siguranta n-o sa le uit :)
8. Puneti tava cu coronita la un loc caldut si lasati sa creasca cca 1 ora.
9. Coaceti la 200 grade, pana cind alutul capata o tenta aurie.
Pofta mareee !!!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii