Cornuri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 100 g drojdie
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 500 ml lapte cald
  • fineti
  • pentru sirop
  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • decor
  • nuca de cocos/ zahar pudra

Mod de preparare

Se pune faina intr'un castron de marime medie.Drojdia se pune intr'un bol impreuna cu zaharul si se amesteca pana se formeaza o pasta.Se pune in castron sarea,laptele,uleiul si pasta de drojdie.

Se framanta foarte bine si se lasa la dospit aproximativ o jumatate de ora.Dupa ce a dospit,se ia putin cate putin aluat si se intnde o foaie de 0,5 cm grosime aproximativ...Se formeaza 6-8 triunghiuri pe care se aseaza cu lingurita fineti,iar apoi se ruleaza si se aseaza in tava de copt.

Se da la cuptor pentru 20 minute.

Siropul

Se pune zaharul si apa la fiert si se amesteca pana s'a topit zaharul.

Se da fiecare cornulet prin sirop,dupa care se presara nuca de cocos sau zahar pudra dupa preferinta.

pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise