Framantam un aluat din ingrediente pe care apoi il lasam sa se odihneasca 50-60 min.
Merele se curata,se taie in cubulete si se pun pe foc impreuna cu zaharul sa se inmoaie.Le lasam sa se raceasca ,le scurgem de eventuala zeama ramasa si apoi le condimentam cu scortisoara macinata.
Alautul se intinde in foi pe care le taiem in triunghi cu laturile de aprox 12 cm.Crestam apoi pe langa 2 dintre laturi de 2 ori insa nu pana in varful triunghiului.Pe mijloc asezam o lingura de mere si apoi intoarcem cele 2 colturi unul peste altul pentru acoperi umplutura.Asezam cornurile in tava de copt si le dam la cuptor 35 min sau pana se coc.
Se pudreaza cu zahar inainte de servire.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii