Cornuri pentru micul dejun

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Cornuri pentru micul dejun

Ingrediente

  • - 500 g faina de grau
  • - 300 ml apa calduta ( putin mai calduta decat temp. camerei)
  • - 4 linguri cu ulei
  • - 1 lingurita de sare
  • - 1 lingura zahar
  • - 25 g drojdie proaspata
  • - 1 ou pentru uns
  • - sare mare,susan, mac pentru presarat pe deasupra

Mod de preparare

Se pune apa ,uleiul, sarea ,zaharul , faina si drojdia sfaramata bine( ingredientele se pun in aceasta ordine) si se framanta bine formand o coca ce se lasa la dospit cca. 1 ora ( coca trebuie sa-si dubleze volumul)

Se imparte coca in 10 - 12 parti. se unge masa cu ulei si se intinde subtire fiecare gramajoara si se ruleaza formand un bastonas ce se pune in tava cu hartie de copt si se da forma de corn. Se unge cu ou batut se presara cu sare, seminte de susan,mac si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 200ºC .Se tin la cuptor 20-25 minute depinde de cuptor ,(pana ce devin rumene)

Eu am facut 4 bucati umplute cu praf de cacao dulce si le-am lasat sub forma de batoane.Pe deasupra am presarat zahar dupa ce le-am uns cu ou batut.

Se serves cu sana sau iaurt, smantana, sau unse cu unt.

Daca nu se foloseste ou pentru uns pe deasupra ci putin ulei se pot consuma de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise