Intr-un bol se toarna apa calduta si in ea se adauga zaharul si plicul de drojdie si se amesteca energic cam 1 minut, apoi se adauga uleiul, coaja de fruct si jumatate din cantitatea de faina si se amesteca bine; Se adauga, in cele din urma, sarea si restul de faina si se framanta pana se obine un aluat bun de modelat.
Se scopera bolul cu aluat cu un servet de bucatarie curat si se lasa jumate de ora al crescut, apoi se toarna pe suprafata de lucru unsa cu ulei, facem un sul din aluat si il taiam in bucati egale; ar trebui sa iasa cam 12-14 bucatele; fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, punem umplutura preferata pe ea si rulam. Asezam toate cornurile formate in tava si mai lasam 20 min la crescut,apoi dam la cuptor pana devin rumene.
Se scot, se unge fiecare corn cu siropul si se mai da ava la cuptor pentru aprox. 5 min. Aveti grija sa nu se arda!
Sunt extrem de gustoase si pufoase fie calde, fie reci!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii