Cornuri cu gem

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornuri cu gem

Ingrediente

  • 650 gr făină
  • 250 ml lapte călduț
  • 2 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei (ori un cub de unt f moale)
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe drojdie uscata
  • 2 linguri iaurt
  • 4-5 linguri migdale macinate
  • 150 gr gem de prune si un ou pentru uns cornurile

Mod de preparare

Ah...iubesc aceste cornuri pentru ca se fac extraordinar de repede si le poți umple cu ce ai prin casă, gem, branză, nutella.... Eu am ales să le umplu astăzi cu gem de prune..:)

Punem intr-un bol făina, zahărul, drojdia, iaurtul,ouăle, uleiul și la urmă laptele căldut. Frămintam aluatul aprox. 5 min pina devine un pic elastic si il lasăm la crescut la loc caldut cel putin o oră pină iși dublează volumul. Impărțim aluatul in 3 părți egale si apoi intindem foi rotunde (ca in imagine) și tăiem foaia in 8 părți egale. Punem pe fiecare parte o linguriță de gem pe care l-am amestecat cu cele 4 linguri de migdale in prealabil. Rulăm cele 8 cornuri. Le ungem cu ou bătut si presarăm un pic de zahăr. Le coacem aprox. 15 min la 180”C (cuptorul să fie incins in prealabil).

Spor la prajiturit si ginduri bune vă trimit :*

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise