Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei.
Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul, iaurtul si sarea.
Incepem sa amestecam cu mana, adaugam laptele treptat.
Framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
Incorporam uleiul si mai framantam 3-4 minute.
Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca o ora, o ora si ceva, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam branzeturile, cu smantana si mararul verde, tocat marunt.
La final presaram sare si piper dupa gust.
Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in 3 bucati.
Luam prima bucata, intindem o foaie potrivit de groasa, taiem patrate potrivite.
Pe un colt al fiecarui patrat, punem cam 1 lingura rasa de umplutura, apoi rulam cornurile.
La fel procedam cu restul de aluat si umplutura.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul spuma si cu un penson le ungem.
Le introducem in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita si le lasam pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute la racorit, apoi le punem intr-un bol si le acoperim cu folie alimentara.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii