Intr-un bol punem faina si sarea, amestecam putin cu un tel si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in zahar si putin lapte, lasam pana crapa putin deasupra.
Intre timp branza telemea o sfaramam cu o furculita sau o dam pe razatoare si o amestecam bine cu oul si albusul.
Peste drojdie punem laptele caldut, apa minerala si jumatate din cantitatea de ulei, amestecam putin, apoi adaugam branza sarata, framantam din nou pana obtinem un aluat omogen, punem si restul de ulei si continuam sa framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini si este omogen, nu foarte tare, atat cat sa modelam cornurile. (Daca mai trebuie faina, mai puteti adauga).
Lasam la crescut, acoperit cu folie de plastic pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut frumos, il scoatem din bol, il mai framantam putin (ne ajutam de faina) si il impartim in 3 parti egale. Fiecare parte o intindem cu sucitorul si taiem prima data in 4, apoi in 8 pe diagonala si formam cornuri, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam cornurile cca.15 minute, sa mai creasca, apoi le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, si presaram susan deasupra.
Dam tava la cuptor pana sunt rumenite deasupra (30-35 minute).
Dupa ce scoatem tava o acoperim cu hartie si un prosop ca sa se inmoaie.
Asa procedam si cu celelalte 2 parti, eu la o parte le-am pus felii de carne de curcan, ( dar este optional, doar daca aveti prin casa).
Cand s-au racit, inainte de servire le puteti baga putin la microunda si sunt exact ca si cum le-am scoate din cuptor.
Se pot inlocui cu painea, aceste cornuri sunt mult mai gustoase, dar merg perfect sa le luam cu noi la pachetel! :)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii