Cornuri Bratislava

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Cornuri Bratislava

Ingrediente

  • - 600 gr faina
  • - 2 oua
  • - 200 gr unt
  • - 50 gr zahar pudra
  • - 200 ml lapte dulce
  • - 1 pliculet drojdie uscata
  • - 1 praf sare
  • pt umplutura:
  • - nuca macinata
  • - cacao
  • - zahar brut
  • - o canita apa
  • - rahat
  • - gem macese
  • - 1 ou pt uns

Mod de preparare

Eu am folosit masina de framantat.

Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul.

In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare si m-am apucat de umplutura.

Am macinat o cana nuci. Am adaugat 2 -3 linguri zahar brut, 2 linguri de cacao si am amestecat. Am adaugat un pic de apa cat sa pot obtine o compozitie lipicioasa, ca o dulceata. Am dat deoparte.

Cand aluatul a fost gata, l-am taiat in bucatele mici si am format bile din aluat; am intins la dimensiunea unei palme, am pus 1-2 lingurite de umplutura si am intins-o, apoi am rulat aluatul si am indoit marginile.

Am umplut o parte cu nuca si cacao, o parte cu rahat si o parte cu gem de macese.

Le-am asezat intr-o tava de copt.

Am spart un ou si am separat albusul de galbenus. Am uns cornurile intai cu galbenus, am asteptat sa se usuce, apoi le-am uns cu albus si le-am pus la copt in cuptorul preincins, la foc mediu, cam 20 minute.

Cand le vedeti frumos rumenite, le puteti scoate.

Le-am scos pe un gratar, le-am lasat sa se raceasca un pic numai si am muscat dintr-un corn asa cald si pufos.

Tipsuri:

- folositi oua de tara. O sa vedeti ce aluat galben si frumos iese.

- folositi unt de calitate

- daca aveti un gem foarte fluid, amestecati-l cu o lingurita de pesmet sa il mai inchegati!

- aveti rabdare sa le ungeti intai cu galbenus, apoi cu albus, vor iesi aspectuoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise