Drojdia se amesteca cu 4 linguri zahar, 4 linguri faina si putin lape caldut, sa fie ca maiaua. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Cand a crescut se adauga la restul de faina, se pune sarea,1 ou si cele 2 galbenusuri, untul topit, restul de lape caldut, restul de zahar si o esenta de rom. Se framanta aluatul pana devine elastic, aproximativ 30 min. Se lasa la crescut aproximativ o ora. Aluatul crescut se imparte in 2 parti egale, o parte se lasa, iar cealalta parte se imparte in 8 parti egale. Se vor face bilute, se lasa la crescut cam 10 min, se intind oval si o jumatate va fi crestata longitudinal, iar pe cealalta se pune umplutura, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si putina faina. Se mai lasa 30 min la crescut (in acest timp se ia cealalta jumatate de aluat si se procedeaza la fel), se ung cu ou si se baga la cuptorul preaincalzit la foc mic pana se rumenesc (eu dupa 25 min le fac fata cu flacara de deasupra cuptorului). Cand scoatem cornurile le dam cu ou.
Crema: amestecam ingredientele la foc mic pana obtinem o crema consistenta, apoi o lasam la racit.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii