Cornulete tigarete. Reteta de cornulete fragede cu untura si magiun

Incearca si tu reteta de cornulete tigarete, fragede, preparate cu untura si umplute cu magiun de prune. Sunt delicioase, se topesc in gura si sunt apreciate de toti cei care le gusta.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
17 minute
Complexitate
medie
Cornulete tigarete. Reteta de cornulete fragede cu untura si magiun

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • vanilie (extract, pastaie, esenta sau zahar vanilat)
  • 200 g untura
  • 2 galbenusuri
  • 150 g smantana fermentata (acra, 24% grasime)
  • magiun de prune pentru umplut
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Reteta de cornulete tigarete o am de foarte multi ani si este foarte simplu de facut. Cornuletele se topesc in gura, sunt vanilate, dulci-acrisoare si se pastreaza foarte bine pana la o saptamana, in cutii de carton sau tabla.

Intr-un bol puneti faina, sarea, vanilia si untura rece. Framantati cu varful degetelor pana obtineti o compozitie sfaramicioasa. Adaugati apoi galbenusurile si smantana.

Presarati faina pe masa de lucru si intindeti o foaie subtire in forma de dreptunghi (20×50 cm).

Taiati-o apoi in patratele de 10×10 cm. Puneti la baza magiun de prune (cu ajutorul unui sac a poche cu dui subtire) sau alt gem consistent care sa nu curga (eventual amestecat cu nuca macinata). Rulati si dati-le forme de cornulete tigarete. La fel procedati si cu restul aluatului.

Asezati cornuletele tigarete in tavi si coaceti-le 15-17 minute la 180°C, pana incep sa se rumeneasca usor.

Dupa ce s-au copt, lasati-le la racorit 5 minute, apoi tavaliti-le prin zahar pudra.

Dupa ce s-au racit complet le puteti manca. Sunt atat de fragede incat se topesc in gura, asadar vi le recomand cu drag.

Incearca si reteta de cornulete cu osanza, cornulete fragede cu visine si nuci sau cornulete cu untura si iaurt. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise