Cornulete fragede

Reteta de cornulete fragede. Cum se face reteta de cornulete fragede.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Cornulete fragede

Ingrediente

  • 200 g smantana grasa
  • 300 g untura
  • 4 galbenusuri
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 450 g faina
  • magiun de prune
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Reteta asta o fac de ani de zile si este cea mai buna. Cornuletele sunt foarte fragede, aromate, dulci-acrisoare.

Intr-un bol punem untura lasata la temperatura camerei, smantana, un praf de sare si doua pliculete de zahar vanilat sau o lingura de esenta. Amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza ingredientele, adaugam galbenusurile si le incorporam si pe ele.

Apoi adaugam faina si framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Nu exagerati cu framantatul pentru ca se va dezvolta retetaua de gluten din faina. La aluaturile fragede nu este necesar sa framnatam mult, e de-ajuns doar cat formam aluatul.

Puneti apoi aluatul obtinut intr-o folie sau punga de plastic. Lasati-l la frigider o ora, doua, pana cand se raceste foarte bine. Il puteti lasa si peste noapte si coace a doua zi.

Impartiti apoi aluatul in 12 bucati iar din fiecare parte intindeti un cerc. Taiati-l in dreptunghiuri, puneti pe fiecare magiun de prune si rulati.

Puneti cornuletele obtinute intr-o tava (nu este necesara hartia de copt). Preincalziti cuptorul la 180 de grade C si coaceti cornuletele 25-30 de minute pana se rumenesc usor. Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati-le sa se racoreasca putin si treceti-le caldute prin zahar pudra vanilat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise