Se cerne faina,se face o adancitura in mijlocul ei unde se adauga margarina rece taiata in bucati mici,drojdia inmuiata cu putina apa,zaharul vanilat,romul,sarea si cele doua linguri de zahar.Se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele,se framanta putin apoi se lasa la crescut intr-un loc cald(eu l-am lasat aproape o ora).
Se intinde o foaie subtirica in forma de cerc pe masa tapetata cu faina.Aluatul se taie in 4,apoi in 8 si la final in 16 parti.Se umpu cu gem si nuci pisate,se ruleaza si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.Cornuletele vor fi destul de mari.Se dau la copt aproximativ 40-45 de minute la foc potrivit.Se pudreaza cu zahar si se servesc.
Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii