Se dilueaza drojdia cu apa. Se adauga smantana si sarea. Se amesteca bine si se adauga faina. Se face un aluat tare care se lasa la rece 10min. Se scoate si se intinde o foaie subtire pe masa. Se unge foaia cu grasimea si se impacheteaza ca un plic. Se da la rece 10 min. Se scoate si se intinde inca o data,cu atentie ca sa nu iasa grasimea din foaie. Se pliaza ca prima oara si se da la rece. Se repeta operatia de intindere si pliere de 4 ori. La urma, se intinde aluatul in foaie subtire pe masa presarata cu faina si se taie cornulete pe care le umplem cu gem de prune si de gutui. Le coacem la foc iute (250°), 15 min. Le scoatem si le pudram cu zahar. Se mananca reci si se pastreaza in cutie de tabla 4 saptamani.
Pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii