Redescopera gustul autentic al cornuletelor traditionale, care se topesc in gura! Pregatite cu untura si smantana, aceste delicii sunt incredibil de fragede si delicioase. Fie ca le umpli cu gem, rahat, nuci, magiun de prune sau le lasi simple, aroma lor te va cuceri de la prima muscatura! <3
Reteta de cornulete cu smantana si untura o am de la bunica. Desi am incercat si alte retete, asta a ramas preferata noastra. Sunt cele mai fragede si gustoase cornulete si se fac foarte simplu, din cateva ingrediente.
Puteti adapta cantitatile in functie de nevoile voastre, dar va asigur ca se vor manca pana la ultimul. Se pot pastra in camara, in cutii de catrton sau tabla, pana la o luna.
Intr-un castron mai mare, amestecam bine untura cu smantana, oul, adaugam praful de sare si faina. Framantam un aluat potrivit de tare, pe care il punem circa 30 de minute la frigider.
Intindem aluatul pe masa de lucru (nu este necesar sa mai infainam masa, deoarece compozitia contine grasime si nu se va lipi) si taiem patratele egale. Punem pe fiecare patratel o bucatica de rahat si rulam de la un colt la altul.
In tava de la aragaz punem hartie de copt, apoi asezam cornuletele. Le coacem la 180 de grade C, pana se rumenesc usor. Se scot si, cat sunt calde, se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Incercati si reteta de cornulete tigarete, cornulete cu nuca si vanilie sau cornulete fragede cu gem. Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii