Incalzim putin laptele, sa fie caldut, adaugam zaharul si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, apoi punem jumatate din cantitate peste faina amestecata cu sare. Deasupra punem galbenusul, incepem sa amestecam si adaugam restul de lapte. Framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald. Eu l-am tinut in vasul Tupperware si a crescut mai repede de o ora.
Impartim aluatul in 6 bucati egale si intindem aluatul unul cate unul in forma de cerc. Apoi taiem circa 8 feliute, asezam la baza feliei un cubulet de unt si rulam. Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu albus si presaram cu seminte (susan, chimen, in, etc). Dam cornuletele la cuptorul preincalzit pana capata o culoare aurie, aproximativ 25-30 minute.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii