Cornulete cu susan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg faine
  • 5L lapte
  • 80g drogdie
  • ulei 200ml
  • sare 5g
  • zahar 10g
  • 1 galbenus de oua
  • seminte de susan

Mod de preparare

In 0,5kg de faine punem sare si zahar, adaugam drogdie si punem peste lapte calduta, cu mana mestecam drogdie cu lapte si lasam in cald sa creasca 1 ora. Adaugam restu de faine mestecam si punem ulei in aluat, mestecam bine. Taem aluatu in 4 portii si din fie care portia in 2. Intindem aluatu pe masa in forma rotunda, nu prea suptire cam de 0,5mm cu o lingura de faine si taem ca pizza (treungii) si incidem din partea groasa in parteaascutita. Pun pe tava cornulet, cu pensula vopsim cu galbenus, punem peste seminte de susan. Punem in cuptor incalzit si lasam acolo 30-35 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise