Cornulete cu nuci si vanilie. O reteta delicioasa ce imbina textura frageda a aluatului cu aroma intensa a nucilor si vaniliei. Aceste cornulete sunt perfecte pentru a fi savurate alaturi de o cana de ceai sau cafea, fiind ideale atat pentru sarbatori, cat si pentru orice ocazie speciala.
Intr-un bol mare, amestecati faina cu nucile macinate, zaharul pudra, zaharul vanilat si un praf de sare.
Adaugati untura (sau untul rece, taiat cubulete) si amestecati cu degetele pana obtineti un aluat nisipos.
Puneti oul in compozitie si framantati usor pana cand aluatul devine omogen si elastic. Daca aluatul e prea uscat, puteti adauga 1-2 linguri de smantana.
Incingeti cuptorul la 180°C si tapetati o tava cu hartie de copt. Rupeti bucati mici de aluat si modelati-le in forma de cornulete (semilune). Asezati-le pe tava, lasand spatiu intre ele.
Lasati-le la copt aproximativ 12-15 minute, sau pana devin usor aurii pe margini. Cornuletele trebuie sa fie fragede, asa ca aveti grija sa nu le coaceti prea mult.
Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati cornuletele sa se raceasca putin, apoi treceti-le prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat pentru un gust intens de vanilie.
Sfaturi:
Pentru un plus de aroma, puteti adauga cateva picaturi de esenta de migdale in aluat.
Cornuletele se pastreaza bine in cutii metalice sau borcane etanse, devenind chiar mai fragede dupa cateva zile.
Incearca si reteta de cornulete cu untura si rahat, cornulete tigarete sau cornulete cu untura si rahat. Pofta buna!
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii