Cornulete cu nuci si vanilie. O reteta delicioasa ce imbina textura frageda a aluatului cu aroma intensa a nucilor si vaniliei. Aceste cornulete sunt perfecte pentru a fi savurate alaturi de o cana de ceai sau cafea, fiind ideale atat pentru sarbatori, cat si pentru orice ocazie speciala.
Intr-un bol mare, amestecati faina cu nucile macinate, zaharul pudra, zaharul vanilat si un praf de sare.
Adaugati untura (sau untul rece, taiat cubulete) si amestecati cu degetele pana obtineti un aluat nisipos.
Puneti oul in compozitie si framantati usor pana cand aluatul devine omogen si elastic. Daca aluatul e prea uscat, puteti adauga 1-2 linguri de smantana.
Incingeti cuptorul la 180°C si tapetati o tava cu hartie de copt. Rupeti bucati mici de aluat si modelati-le in forma de cornulete (semilune). Asezati-le pe tava, lasand spatiu intre ele.
Lasati-le la copt aproximativ 12-15 minute, sau pana devin usor aurii pe margini. Cornuletele trebuie sa fie fragede, asa ca aveti grija sa nu le coaceti prea mult.
Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati cornuletele sa se raceasca putin, apoi treceti-le prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat pentru un gust intens de vanilie.
Sfaturi:
Pentru un plus de aroma, puteti adauga cateva picaturi de esenta de migdale in aluat.
Cornuletele se pastreaza bine in cutii metalice sau borcane etanse, devenind chiar mai fragede dupa cateva zile.
Incearca si reteta de cornulete cu untura si rahat, cornulete tigarete sau cornulete cu untura si rahat. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii