Cornulete cu nuci si vanilie. Reteta delicioasa de cornulete fragede si aromate

Cornulete cu nuci si vanilie. O reteta delicioasa ce imbina textura frageda a aluatului cu aroma intensa a nucilor si vaniliei. Aceste cornulete sunt perfecte pentru a fi savurate alaturi de o cana de ceai sau cafea, fiind ideale atat pentru sarbatori, cat si pentru orice ocazie speciala.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
redusa
Cornulete cu nuci si vanilie. Reteta delicioasa de cornulete fragede si aromate

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 g untura (sau 200 g unt rece, daca preferati)
  • 100 g zahar pudra (plus extra pentru decor)
  • 100 g nuci macinate fin
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat (sau esenta de vanilie, dupa gust)
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amestecati faina cu nucile macinate, zaharul pudra, zaharul vanilat si un praf de sare.

Adaugati untura (sau untul rece, taiat cubulete) si amestecati cu degetele pana obtineti un aluat nisipos.

Puneti oul in compozitie si framantati usor pana cand aluatul devine omogen si elastic. Daca aluatul e prea uscat, puteti adauga 1-2 linguri de smantana.

Incingeti cuptorul la 180°C si tapetati o tava cu hartie de copt. Rupeti bucati mici de aluat si modelati-le in forma de cornulete (semilune). Asezati-le pe tava, lasand spatiu intre ele.

Lasati-le la copt aproximativ 12-15 minute, sau pana devin usor aurii pe margini. Cornuletele trebuie sa fie fragede, asa ca aveti grija sa nu le coaceti prea mult.

Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati cornuletele sa se raceasca putin, apoi treceti-le prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat pentru un gust intens de vanilie.

Sfaturi:
Pentru un plus de aroma, puteti adauga cateva picaturi de esenta de migdale in aluat.
Cornuletele se pastreaza bine in cutii metalice sau borcane etanse, devenind chiar mai fragede dupa cateva zile.
Incearca si reteta de cornulete cu untura si rahat, cornulete tigarete sau cornulete cu untura si rahat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise