Intr-un castron se pune faina si impreuna cu margarina se sfarama cu mana apoi se adauga drojdia inmuiata in putin lapte, cele doua galbenusuri le frecam bine cu zahar apoi adaugam peste compozitie, mai adauga un praf de sare si cele 3 lg de smantana.Framantam circa 5-10 min. si daca mai e nevoie de smantana si faina mai adaugam.
Pe un platou intindem putina compoztie foarte subtire, unde o impartim dupa preferinta fiecaruia ( in patrate, in triunghiuri..), eu am impartit-o in triunghiuri, iar pe capatul mai gros am pus umplutura care am facut-o astfel:
-albusurile le-am batutu spuma cu zaharul pana a devenit o bezea tare apoi am adaugat nuca.
Am umplut triunghiurile cu umplutura apoi le-am rulat de la umplutura, ami exact de la capatul mai gros catre cel mai subtire.
Intr-o tava unsa si tapetata, sau foia de copt sau doar unsa, punem cornuletele si le dam la copt pana vedem ca au prins o culoare maronie :).
Cand sunt gata le dam prin zahar pudra.
Pofta Buna!!!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii