Cornulete cu magiun. Cea mai simpla si delicioasa reteta, foarte simplu de preparat

Cornuletele cu magiun sunt delicate, fragede si se topesc in gura! Aluatul este usor de preparat din ingrediente simple, iar umplutura de magiun le ofera o aroma dulce-acrisoara, perfect echilibrata. Se coc rapid, iar la final, un strat fin de zahar pudra le transforma intr-un desert irezistibil. Perfecte alaturi de o ceasca de ceai sau cafea!

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu magiun. Cea mai simpla si delicioasa reteta, foarte simplu de preparat

Ingrediente

  • 250 g untura
  • 250 g smantana acra (fermentata, 20% grasime)
  • un praf de sare
  • 500 g faina
  • magiun de prune pentru umplut
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Amesteca bine untura usor moale cu smantana si sarea, apoi incorporeaza faina si framanta pana obtii un aluat omogen. Infasoara aluatul intr-o folie alimentara si pune-l la frigider cateva ore (se poate lasa si peste noapte).

Imparte aluatul in 9-10 bile, formeaza cercuri din ele, taie-le in triunghiuri, pune magiun la baza si ruleaza-le.

Asaza cornuletele pe o tava si coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 de minute, pana cand incep sa se rumeneasca usor.

Lasa-le sa se raceasca si, daca doresti, presara zahar pudra deasupra. Sau, dupa ce s-au racit putin, tavaleste-le prin zahar pudra vanilat.

Incearca si reteta de cornulete tigarete, cornulete cu nuci si vanilie sau cornulete cu gem de prune si nuca de cocos. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise