Pentru umplutura amestecam toate ingredientele, daca este prea subtire (depinde de consistenta gemului) punem un pic de gris sau pesmet.
Intr-un vas adanc punem untura, smantana, sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si lamaia, apoi adaugam faina cat cuprinde pentru un aluat molicel. Il dam 30 min la rece.
Pe masa de lucru impartim aluatul in 4, intindem o foie subtire, taiem patrate de cca 8-10 cm si apoi triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem cu ajutorul unei lingurite, gemul si apoi rulam de la baza spre varf. Asezam cornuletele in tava si le dam la cuptor. Inca fierbinti se trec prin zaharul pudra si se aseaza pe un platou.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii