autor:

Irenke

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu gem de caise

Autor: Irenke (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irenke (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2013

Ingrediente
Aluatul:, 45 dkg faina, 5 dkg zahar pudra, 12.5 dkg margarina, 6 dkg untura, un pic de sare, 2.5 dkg drojdie, un galbenus de ou, aproximativ 1.5 dl lapte rece., Eu am pus doar 1 dl de lapte rece si am adaugat 2 linguri mari de iaurt gras, a necesitat cam cu 5 dkg mai multa faina., , Umplutura: Gem de caise, Ungere: 2 galbenuse de ou, , 10 dkg= 100 gr

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Din cele mai sus se face un aluat si se lasa la dospit minim 35-40 minute la loc caldut ferit de curent, Se formeaza bile de aluat care se intinde in forma de cerc,se taie in 8 triunghiuri, se adauga gemul si se fac cornuletele. Dupa ce sunt facute se lasa la dospit cam 20 de minute acoperite, apoi se coc in cuptorul incalzit cam 10-12 minute pana devin aurii si frumoase.
Inainte de a fi puse in cuptor se ung cu galbenus de ou, pentru a fi frumoase si lucioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii

  • Vasilica Stoicescu , 03 septembrie 2014

    Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...

  • Blana Mariana , 03 septembrie 2014

    Nu cunosc unitatile de masura!

  • Lucia Gheorghe , 02 iulie 2014

    da,foarte ,foarte. gustoase

    • Diana Madalina Pirjoleanu , 05 aprilie 2014

      Ce se poste folosi in loc de untura??

    • Cristina Balios , 01 martie 2014

      Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...

    • Mihai Mishu , 09 noiembrie 2013

      Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...

    • Niculina Oprea , 26 august 2013

      Scriet ca sa inteleaga lumea lasati fitele deoparte si sa fim seriosssssssi.

    • Dana Ilinca , 26 august 2013

      5 dkg de drojdie? nu e mult?

    • Cristina Stan , 26 august 2013

      am sa incerc reteta si am sa-ti spun daca mi-a placut...mersi pr. reteta.. :)

    • Black Baccara , 18 iunie 2013

      Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...

    • Victorita Nichita , 31 mai 2013

      multumesc mult

    • Marilena Dranca , 28 mai 2013

      Scuze,acum mi-am dat seama la ce te referi....inmultesti cu 10, resp faina 45 dkg....450 gr...etc...

    • Marilena Dranca , 28 mai 2013

      Cred ca autoarea retetei a vrut sa spuna cam asa: 450 g faina, 50 g zahar pudra, 125 g margarina, 60 g untura, un picture de sare, 25 g drojdie, un galbenus de ou, aproximativ 150 ml lapte rece.

    • nichita victorita , 27 mai 2013

      arata foarte bine ,dar nu inteleg gramajele poate o mai scriti odata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 45 dkg faina
  • 5 dkg zahar pudra
  • 12.5 dkg margarina
  • 6 dkg untura
  • un pic de sare
  • 2.5 dkg drojdie
  • un galbenus de ou
  • aproximativ 1.5 dl lapte rece.
  • Eu am pus doar 1 dl de lapte rece si am adaugat 2 linguri mari de iaurt gras
  • a necesitat cam cu 5 dkg mai multa faina.
  • Umplutura: Gem de caise
  • Ungere: 2 galbenuse de ou
  • 10 dkg= 100 gr

Raporteaza reteta

Retete
de Irenke
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Se marunteste ceapa si se pune la calit, ciupercile curatate se pun peste ceapa, se adauga oregano

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Pe suprafata de lucru se face o "patura" din condimente si se tavaleste peptul de pui prin el. Se

12 voturi    9 comentarii
1h
Salate cu carne
Cinnamon Twists

Cinnamon Twists

Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut la loc caldut ferit de curent

17 voturi    12 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

nichita victorita

arata foarte bine ,dar nu inteleg gramajele poate o mai scriti odata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor