Cornulete cu gem

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata
Cornulete cu gem

Ingrediente

  • 250 g margarina Rama Maestro;
  • o jumatate de lingurita amoniac stins in zeama de lamaie;
  • 1 pahar apa calduta (sau bors);
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 lingura zahar;
  • 1 ou;
  • faina cat cuprinde (aprox 500 g)
  • 1 borcan de gem de capsuni, prune sau orice gem preferati;
  • 2 linguri de nuca (optional)

Mod de preparare

Reteta am invatat-o de la mama si mi se pare ideala pentru pachet la serviciu sau scoala. Tin minte ca atunci cand eram mici, ne luam la scoala cornulete, din care serveam si pe colega de banca :)

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina pana se obtine o coca si se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru presarata cu faina si se taie in patrate.

Se umple fiecare patratel de coca cu gemul amestecat cu nuca si se ruleaza sub forma de cornulet.

Se asaza in tava pe foaie de copt sau in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc iute, cam 15-20 de minute.

Trebuie sa ramana albe, daca se coc prea tare (devin aurii) se vor intari. Dupa ce se scot din cuptor se invelesc cu un prosop de bucatarie.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/cornulete-cu-gem.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise