Intr-un castron se amesteca bine untul si branza de vaci. Se cerne deasupra faina, se incorporeaza cu o furculita in amestecul de branza, se framanta apoi cu mana si se inveleste aluatul intr-o folie de plastic. Se tine circa o ora la frigider.
Pentru umplutura, se prajesc ficateii in unt, se lasa sa se raceasca si se taie marunt. Se pun intr-un castron, impreuna cu zeama de lamaie si praful de curry, se sareaza, se pipereaza, se adauga oul si patrunjelul verde si se amesteca bine.
Se intinde aluatul pe planseta infainata, formand un dreptunghi de 30x20 cm. Se decupeaza 6 patrate de 10 cm, care se taie in doua pe diagonala, obtinandu-se 12 triunghiuri. La mijlocul fiecarui triunghi se pune o lingurita de umplutura, se ruleaza aluatul de la baza spre varf si se rasucesc usor in capete, astfel incat umplutura sa nu poata iesi. Se indoaie in forma de cornulete, se aseaza cornuletele pe o tava unsa cu unt si se tin la rece, acoperite cu folie de aluminiu, pana cand se dau la cuptor.
Se-ncinge cuptorul la 230gr..
Cornuletele se coc 10 minute, pana ce se rumenesc frumos, si se servesc fierbinti.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii