Cornulete cu dulceata de piersici

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Cornulete cu dulceata de piersici

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 gr unt sau margarina
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde
  • dulceata de piersici
  • zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Pentru a prepara aceste cornulete mai intai topesti untul sau margarina intr-o cratita la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, il iei de pe foc, adaugi zaharul si amesteci bine. Intr-un vas bati bine ouale, drojdia si sarea. Adaugi amestecul de unt si zahar, laptele caldut si amesteci bine. Adaugi faina treptat si framanti un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Acoperi aluatul cu un prosopel de bucatarie si il lasi la loc caldut 30-60 min. Dupa ce a crescut, imparti aluatul in 6 parti egale. Intinzi fiecare parte in forma de cerc si il imparti in 8, apoi ungi fiecare parte cu gem. Rulezi cornurile si le dai la cuptor pentru 15-20 min. Le scoti si le pudrezi cu zaharul vanilat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise