Cornete umplute cu crema de branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornete umplute cu crema de branza

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 400 g faina
  • 1 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 lg ulei
  • 1 ou + 1 albus
  • lapte cat cuprinde
  • 1 galbenus
  • 2-3 lg lapte
  • Pt. crema:
  • 2 cutii branza Fagaras
  • 2-3 felii sunca
  • 1 gogosar rosu
  • 50 g masline negre fara samburi
  • sare, piper
  • 1/2 lgt chimen pudra

Mod de preparare

Poate fi un mic dejun delicios si satios!

Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia.

Oul si albusul se bat bine si se toarna peste faina, la fel si uleiul. Cand a dospit drojdia se toarna peste restul ingredientelor si se amesteca totul. Se adauga putin cate putin lapte atat cat este nevoie pentru a se putea framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa sa creasca in volum cca jumatate de ora.

Se ia aluatul si se imparte in trei parti. Se ia fiecare parte si se intinde in foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 2-3 mm, apoi se taie in 6 fasii pe lungime, late de grosimea degetului mare. Se iau formele de cornete, se ung cu ulei si se infasoara fiecare fasie de aluat dinspre varf spre baza. Se aseaza pe tava de copt in picioare, se ung cu galbenusul batut si amestecat cu cele 2-3 lg lapte. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 minute sau pana se rumenesc frumos. Se scot si se lasa putin sa se raceasca apoi se desprind de pe forma. La fel se procedeaza cu restul aluatului.

Crema: Se amesteca branza Fagaras cu sunca taiate bucatele, gogosarul taiat cubulete iar maslinele feliate. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, iar la final se adauga pudra de chimen.

Dupa ce s-au racit cornetele, se umplu cu crema de branza si se servesc!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise