Foietajul se lasa la dezghetat lent, in frigider.
Foietajul se lasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru, se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea aluatului.
Formele de conuri se ung cu puțin ulei, cu ajutorul unei pensule, sau mai simplu, cu un prosop de hârtie sau șervețel îmbibat cu ulei ;) după cum are fiecare prin bucătărie ;)
Cu încredere se începe rularea fâșiilor de auat pe fiecare formă de cornet, în parte. Dacă nu aveți cornete de metal, se pot improviza din folie de aluminiu. O să fie un picuț mai greu la primul, al doilea cornet, dar apoi o să prindeți șpilul :D și o să fiți tare încânate de rezultatul final.
După ce ați terminat cu toate corrnetele, așezate cumință în tava de copt, pe o hârtie de pergament, sau o folie de silicon, ce se poate folosi în cuptor, le ungeți cu gălbenuș de ou, pentru a obține un plus de valoare prin culoare! ;)
Se dau la copt în cuptorul preîncins, cca. 10 minute la 200 grade, pe raftul din mijloc, apoi încă 10 minute la 160 grade.
Cât se răcesc cornetele se prepare crema.
Într-o cratiță cu fund gros au în cazul meu de fiert lapte (e ideală pentru creme fierte și budinci!) se pune la fiert cca. 400 ml lapte.
Praful de budincă se amestecă cu zahărul și restul de 100 ml lapte, până ce se omogenizează.
Când laptele a început să fiarbă se adaugă amestecul de mai sus și esența de vanilie, se amestecă energic, continuu, până ce se obține o cream de consistența unei smântâni mai groase.
Untul la temperatura camerei se adaugă în budinca de vanilie, se amestecă ușor, până ce se înglobează și se lasă la rece cca. 30 minute.
Cornetele se umplu cu crema de vanilie rece, cu ajutorul unui poș sau mai simplu, cu ajutorul unei pungi alimentare :D avantajul este că numai trebuie să curățați punga :D ;) dezavantajul este, că vom contribui la poluare
Cornetele umplute cu creama de vanilie se așează aristic pe un platou sau o farfurie mărinimoasă, se pudrează cu zahăr praf vanilinat și se savurează cu mare drag.
Spor și poftă bună! ;)
Promit că voi reface și rețeta clasică cu aluat de foietaj și crema de ouă preparate, de la A la Z ;) Un An Nou cât mai fain, oameni dragi! ;)
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii