Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci

Ingrediente

  • 6 cartofi noi, mari
  • Folie de aluminiu
  • 1 piept de pui dezosat
  • 150g cascaval dat pe razatoare
  • 4 ciuperci medii
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei kapia
  • Cozi de ceapa si usturoi verde
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sos Worcester
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

In primul rand, pornim cuptorul aragazului si ne ocupam de cartofi, pe care ii spalam apoi ii stergem bine cu un servet si ii inpachetam pe fiecare in cate o bucata de folie. Ii asezam intr-o tava (de friptura, am folosit eu) si ii dam la copt, cam 90’, dar pe la jumatatea timpului ii intoarcem in tava, partea de jos sa fie deasupra si invers. Dupa ce sau copt, ii lasam la racit.

Intre timp ne ocupam de umplutura. Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii spalam impreuna cu frunzele verzi, apoi le feliem grosier si le macinam pe toate in robot.

Ciupercile spalate le taiem in bucati potrivite. Pieptul de pui il taiem in bucati maricele.

Intr-o tigaie adanca, punem uleiul la incins si rumenim bine, bucatile de carne, amestecand sa nu se arda. Peste ele adaugam verdeturile si dupa cateva minute (1-2’), adaugam si ciupercile. Amestecam, adaugam 100ml apa, punem capacul si lasam la foc mic sa fiarba 15’. Intr-un bol amestecam smantana cu amidonul. Cand carnea este fiarta, adaugam sosurile, smantana si jumatate din cantitatea de cascaval. Amestecam totul bine si luam de pe foc.

Ne intoarcem la cartofii care intre timp s-au racit, si decupam un capac generos din fiecare si ii scobim cu grija, formand corabioarele. Umplem fiecare cartof cu amestecul preparat si deasupra presaram restul de cascaval. Pt aspect si culoare, am mai adaugat o feliuta de rosie si frunzulite de marar verde, pe fiecare.

Punem corabioarele dinnou in cuptor pentru 10’.

Se servesc atat calde cat si reci, pe frunze de salata verde, si rosii proaspete.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise