Copane de curcan cu citrice si cartofi natur

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Copane de curcan cu citrice si cartofi natur

Ingrediente

  • 1 1/2 cartofi.
  • 6 copanele de curcan dezosate.
  • 1 portocala.
  • 1 lamaie.
  • 1 cescuta de vin alb(50 ml).
  • 3 sau 4 linguri de ulei extravirgin de masline.
  • 2 sau 3 lingurite de mustar clasic.
  • sare,piper proaspat macinat,tarhon uscat,1 lingurita de rozmarin uscat,1 lingurita de curry,1 lingurita oregano.

Mod de preparare

Pregatesc o compozitie pentru marinata.Pun 1 lingurita de curry,1/2 lingurita de rozmarin,1/2 lingurita oregano,1/2 lingurita de tarhon uscat,2 sau 3 lingurite de mustar clasic,2 sau 3 linguri de vin alb si la urma adaug uleiul de masline 3 sau 4 lingiuri(eu pun din ochi,depinde si de cantitatea de carne).Amestec bine compozitia si apoi pun cele 6 copane dezosate de curcan,amestecam iar si bagam la frigider pentru 3 sau 4 ore.Dupa 3 sau 4 ore scot carnea si o clatesc cu apa calduta,sterg carnea cu prosoape de hartie absorbanta,dupa care o asez intr-o tava de yena,o asezonam cu sare,piper proaspat macinat,2 sau 3 linguri de vin alb,portocala taiata felii,pun folie de aluminiu si bag tava la cuptor pentru 40 de minute.Dupa 40 de minute incerc cu o furculita sa vad daca este gata carnea.Separat curat cartofii ii tai cubulete, ii pun intr-o tava de yena la cuptor cu:1/2 lingurita de curry,un praf de tarhon uscat,un praf de rozmarin,sare,piper proaspat macinat, bagam tava la cuptor pentru 50 sau 60 de minute.La fel ca si la curcan,punem o folie de aluminiu, ca sa se faca mai mult in abur.Mentionez ca in tava de cartofi, mai pun si cateva linguri de apa amestecat cu ulei de masline extravirgin.Dupa ce totul este facut servim aceste copanele de curcan, cu cartofi natur, felii de portocala si lamaie.Este un deliciu.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise