Cookies Victor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cookies Victor

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 250g de unt moale/margarină
  • 100g de zahăr
  • 150g zahăr brun
  • 1 esenţă de vanilie
  • 2 ouă
  • 350g de făină
  • 1 lingură rasă de praf de copt
  • 1 lingură rasă de bicarbonatde sodiu
  • Parfumul:
  • 80g de ciocolată neagră
  • 80g de ciocolată neagră
  • 80g de ciocolată cu praline
  • Câteva fructe de pădure uscate(sau stafide)

Mod de preparare

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180°

2. Amestecă untul cu zahărul.

3. Amestecă vanilia şi ouăle.

4. Adaugă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi amestecă. Bicarbonatul de sodiu degajă bioxid de carbon la temperaturi mai mari de 70°, ceea ce face biscuitii mai fragezi.

5. Împarte aluatul în 3 boluri.

6. Taie ciocolata în bucăţi mici.

7. Adauga în fiecare alt tip de ciocolată.

8. Formează 8 grămăjoare de aluat cu 2 linguri şi le pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă cam 5cm între ele.

9. Coace 15 minute aproximativ.

10. Când le scoţi din cuptor, pune-le cu hârtia de copt cu tot pe o suprafaţă plană pentru a opri coptul. Sunt fragile, manevrează-le cu atenţie.

11. După 5 minute, pune-le pe un grătar pentru ca umiditatea să nu se acumuleze la la bază.

12. În cele cu ciocolata albă, pune fructele de pădure.

Poţi sa amesteci totul fără să-ţi mai complici existenţa. Nu pune mult aluat că ies prea mari.(ca la mine!)

Ies cam 50 de bucăţi.

După răcire, le poţi păstra în cutia de biscuiţi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise