Conserva de peste

Timp pregatire
220 minute
Complexitate
medie
Conserva de peste

Ingrediente

  • (8 borcane)
  • -2 kg. de peste (de care doriti)
  • -200 ml. otet
  • -5-6 foi de dafin
  • -sare si piper
  • -ulei
  • -apa

Mod de preparare

O conserva sanatoasa, facuta in casa pe care o putem pregati in orice perioada a anului.

Este delicioasa!

Pentru inceput spalam si curatam pestele de oase.Fileurile rezultate le condimentam cu sare si piper.

Intr-o tava punem ulei cat sa acopere tot fundul.

Asezam apoi fileurile de peste, punem foile de dafin, otetul, apa cat sa le acopere si acoperim tava cu un capac.

Dam tava la cuptor, foc mic,pentru 3 ore.

Dupa acest timp, gustam pestele de sare si piper si daca este cazul mai il condimentam pana ajunge la gustul dorit.

Punem apoi conserva in borcane sterilizate si le sigilam capacele.

Asezam borcanele intr-o oala, punem apa pana ajunge la gura borcanelor si le dam la dunst, la foc mic pentru 2 ore.

Dupa acest timp, le lasam sa stea in apa in care au fiert pana a doua zi cand le putem pune in camara.

Consumam conserva de peste dupa 3 saptamani, atunci este mai gustoasa si aromele s-au combinat bine.

Alaturi de ceapa rosie, sau lamaie aveti la indemana o gustare rapida sanatoasa si delicioasa:-)

Pofta mare va doresc!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise