Conservă picantă de dovlecei cu capia

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Conservă  picantă de  dovlecei cu capia

Ingrediente

  • 5 dovlecei mari
  • 6 kg ardei capia
  • 2 kg de ceapă
  • 750 ml de ulei
  • 750 ml de bulion
  • 3 ardei iuti
  • dafin, piper, sare
  • oregano
  • tarhon uscat
  • ras-el-hanout(2 linguriţe)

Mod de preparare

Eu am copt capia cu o zi înainte, i-am curătat si i-am pus la frigider, când s-au răcit, după ce i-am dat prin masina de tocat(am tocat împreună şi ardeiul iute).

A doua zi, am pus in cratiţa care încape în cuptor tot uleiul şi ceapa tăiată mărunt. Am acoperit cu folie de aluminiu şi am lasat 30 de minute.

Între timp, am curaţat şi am ras dovleceii pe răzatoarea cu găuri mari. I-am adaugat peste ceapă si am amestecat. I-am lăsat tot acoperiţi în cuptor până

s-au muiat bine.

Am adăugat capia peste amestec, mirodeniile, am amestecat bine şi am mai lăsat 30 de minute.

Apoi am pus bulionul si am lăsat cam 30 de minute tot în cuptor.

Am potrivit de sare, am pus în borcane(cu pâlnia mare), am capsat şi am fiert la aburi 30 de minute, imediat, apoi a doua zi iar 30 de minute.

Pentru cine vrea, poate da totul cu blenderul şi iese un sos foarte bun peste paste, pizza, orez etc.

NOTA:

Ras-el-hanout e un amestec arab de multe condimente. Intrati pe net, daca sunteţi interesaţi de compoziţie(aproximativă) caci fiecare are secretul lui(scorţişoară, cuişoare, piper, boabe de muştar, coriandru, fenel etc.)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise