Se separa frunzele si se pun la fiert, separat conopida rupta buchetele si separat frunzele taiate marunt. Dupa 15-20 de minute se iau de pe foc si se strecoara.
Se pun pe rand in blender, si se adauga mirodeniile: turmenic si putina sare la conopida, busuioc, nucsoara si putina sare la frunze. Vor rezulta doua paste aratoase: una verde si una galbena.
Pentru mai multa culoare eu am pregatit si un sos de rosii (ceapa, busuioc si rosii in bulion) si un sos de patrunjel si ghimbir.
Se curata pestele si se aseaza intr-o tavita. Se presara mirodeniile: oregano, rozmarin si putina nucsoara, si apoi se picura 2-3 linguri de ulei de masline. Ca si la salate, uleiul se pune ultimul pentru ca el formeaza o pelicula pe suprafata pestelui creand o bariera intre acesta si celelalte mirodenii. Tavita se lasa o ora la rece.
Se incalzeste cuptorul si se taie o bucata de foaie de copt, putin mai mare decat tava, care se uda sub jet de apa. Se stoarce bine si apoi se intinde in tava unsa cu putin ulei in prealabil. Se unge si hartia intinsa.
Se aseaza bucatile de peste in tava si se baga la cuptor pentru 35-45 minute. Cand pestele este rumenit se scoate din cuptor si se pun cateva feliute de lamaie pentru a-l orna inainte de servire.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii