Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonat cam o jumate de ora.
Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fiarba.
Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat.
Am scurs-o de apa si am lasat-o deoparte sa se racoreasca putin sa o pot manevra.
Intr-un blender am pus legaturile de fruze de patrunjel, nucsoara, laptele de migdale, amidonul, sare si piper si am blenduit pana cand am obtinut un sos de un verde viu ,omogen .
Intr-un vas de iena am pus o lingurita ulei masline si am intins pe tot vasul. Am pus deasupra conopida si cu mainile am presat-o ca sa obtin o suprafata uniforma. Am turnat peste sosul verde, iar deasupra am asezat rondele de rosii taiate subtiri.
Totul a intrat in cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute .
Cand am scos vasul din cuptor am presarat deasupra patrunjel verde taiat si frunze de busuioc. Am servit cu un sos de iaurt de soia cu usturoi .

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii