Ingrediente
-1 conopida (aprox 1kg), -200 ml lapte de migdale/soia/orez, -1 lingura amidon, -2 legaturi patrunjel verde, -rosii cat sa acopere vasul, -sare, -piper, -1 lingurita nucsoara razuita, -1 lingurita ulei masline
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
5 voturi
Mod de preparare
Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fiarba.
Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat.
Am scurs-o de apa si am lasat-o deoparte sa se racoreasca putin sa o pot manevra.
Intr-un blender am pus legaturile de fruze de patrunjel, nucsoara, laptele de migdale, amidonul, sare si piper si am blenduit pana cand am obtinut un sos de un verde viu ,omogen .
Intr-un vas de iena am pus o lingurita ulei masline si am intins pe tot vasul. Am pus deasupra conopida si cu mainile am presat-o ca sa obtin o suprafata uniforma. Am turnat peste sosul verde, iar deasupra am asezat rondele de rosii taiate subtiri.
Totul a intrat in cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute .
Cand am scos vasul din cuptor am presarat deasupra patrunjel verde taiat si frunze de busuioc. Am servit cu un sos de iaurt de soia cu usturoi .