Fierbeti cartofii curatati si taiati cuburi mai mari in apa sarata, circa 15 minute. Procedati la fel si cu buchetele de conopida spalate (dar, in alt vas). Din aceasta zeama retineti circa 200 ml. Dati morcovii pe razatoarea mare si tocati marunt ceapa. Incingeti uleiul si caliti carnea pana isi schimba culoarea. Adaugati ceapa si morcovul ras, sarea si piperul, pasta de tomate, rosiile taiate in sferturi si cubul de supa dizolvat in 200 ml apa calduta. Se lasa la foc mediu cam 10 minute, pana se formeaza un sos consistent. apoi asezonam cu busuioc. Intr-un vas termozistent, uns cu ulei, asezam patul de cartofi si conopida peste care turnam sosul a la bolognese, radem cascavalul si introducem in cuptorul preincalzit. Lasam circa 20 de minute la foc mediu.
Sfaturi: puteti sa folositi alaturi de conopida si buchete de broccoli, iar in locul amestecului de porc si vita, se poate apela si la carne tocata de pui/curcan sau peste.
Recomandari: daca nu aveti carne tocata, se poate recurge si la carnati, cabanos, cremvursti sau alte mezeluri preferate, in acest caz bucuiocul fiind inlocuit cu cimbru sau oregano.
Sugestii: indiferent daca serviti cald sau rece, acest fel de mancare se asezoneaza foarte bine cu un ketchup picant, cu castraveciori murati sau un sos alb cu hrean.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii