Se curata conopida, se desface in bucatele, se lasa 15 min in apa cu sare, apoi se spala.Se acopera cu apa si se fierbe al dente.Se adauga o ceapa la fiert pt ca absoarbe mirosul puternic al conopidei.Se scurge conopida si se pastreaza 125 ml din apa in care a fiert.
Se unge cu o lg de margarina si se prepara cu pesmet o forma termorezistentaSe incing doua lg cu margarina, se adaga faina si se caleste putin.Se adauga apa fierbinte pastrata de la fierberea conopidei si se lasa pe foc pana la primul clocot.Se lasa sa se raceasca sosul, dupa care se incorporeaza smantana.Se condimenteaza cu nucsoara, piper si sare pt a fi picant.
Se aseaza conopida in forma si deasupra se aseaza sosul, se preseaza cu pesmet si putin unt rece.Se gratineaza in cuptorul incins la 200 grade timp de 20 min, pana se prinde o culoare maro-aurie.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii