Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti

Compot de visine pentru iarna - reteta simpla si naturala, fara conservanti. Afla cum sa prepari un compot delicios din visine proaspete, perfect pentru zilele reci de iarna!

Complexitate
redusa
Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti

Ingrediente

  • visine
  • zahar
  • apa
  • borcane si capace sterilizate

Mod de preparare

Reteta de compot de visine pentru iarna o fac de ani de zile asa cum am invatat de la mama. Simplu, usor, fara niciun conservant, fara sirop de zahar sau alte adaosuri. Iese minunat, gustos, cu o culoare superba si se pastreaza fara probleme peste iarna.

In primul rand spal visinele in cateva ape si apoi le las la scurs intr-o sita. Intre timp sterilizez borcanele si capacele pe care le voi folosi.

*Nu sariti niciodata peste acest pas, este extrem de important sa avem vase curate si sterilizate corect, astfel conservele se vor pastra impecabil peste iarna sau chiar mai multe ierni, in caz ca va ramane.

Apoi umplu borcanele de 375 de ml cu fructe si adaug cate doua linguri cu varf de zahar la fiecare borcan. In caz ca puneti fructe mai putine, de exemplu jumatate de borcan, puneti doua linguri rase de zahar.

Umplu cu apa (lasand si spatiu pentru a putea fierbe), infiletez bine capacele si le agit putin pana cand se dizolva zaharul.

Apoi le asez intr-un vas incapator pe fundul caruia am asezat un prosop curat de bucatarie. Acopar cu apa, sa fie un pic deasupra borcanelor si fierb la foc mic 20 de minute din momentul in care a dat primul clocot. Apoi sting focul, acopar cu un capac si las la racit pana a doua zi de dimineata.

Dupa aceea le scot din oala, le sterg, le etichetez frumos si le asez in camara.

Incearca si reteta de compot de cirese pentru iarna, compot de caise sau compot de prune. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise