Zahărul, apa şi mirodeniile nemăcinate se pun într-o oală de 6-8 l. Cînd siropul clocoteşte, se adaugă circa 1/4 din prunele spălate şi curăţate de codiţe, se amestecă cu lingura în sirop, ca să se înfierbînte toate un minut, apoi, fără să clocotească, se scot cu strecurătoarea şi se pun într-o cratiţă; cînd siropul clocoteşte din nou, se pun alte prune, la fel, pînă cînd se termină toată cantitatea. Prunele se aşează nepresate în borcane, lăsînd un spaţiu liber de 2-3 cm pînă la gura acestora. Siropul se lasă să se mai răcească, apoi se toarnă uniform peste ele, pînă la acelaşi nivel. Borcanele se leagă şi se sterilizează în apă. Dacă se lucrează corect la legat şi sterilizat, nu e nevoie de nici un conservant.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii