Cu o seara inainte, culegeti cativa trandafiri din gradina sau cumparati-i de la piata, dar cu specificarea sa nu fie tratati. Smulgeti petalele si taiati-le partea mai albicioasa de la baza, fiindca este amara (cu o foarfeca). Puneti petalele intr-un castron si acoperiti-le cu 500 ml de apa rece. Lasati-le la macerat peste noapte, vreme de 12 ore. In ziua cand preparati compotul, scufundati piersicile 30 de secunde intr-un vas cu apa clocotita, pentru a le curata de pielita mai usor. Scoateti-le samburii si taiati fructele in bucati potrivite. Strecurati cu grija petalele de trandafiri. Puneti-le intr-un saculet de tifon. Varsati maceratul de trandafiri intr-o craticioara. Adaugati zaharul, sucul si coaja rasa de lamaie, apoi petalele de trandafiri, cu saculet cu tot. Puneti totul la fiert 10 minute, pe foc mic. Adaugati piersicile. Lasati-le sa mijoteasca 15 minute. Lasati siropul sa se raceasca, apoi bagati-l la frigider. Inainte de a servi, strecurati siropul. Puneti in cupe iaurtul sau branza moale si dulce de vaci, bucati de piersici, si deasupra - cateva lin-guri de sirop. Serviti preparatul cat mai proaspat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii