Autor:
anuta (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 11 august 2018
Ingrediente
cantitati pt 1 borcan 800 ml, 4 piersici tari, nu foarte coapte, sanatoase, fara pete sau lovituri, 4 lg zahar, 650 ml apa, borcane cu filet
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de la 3-4 fructe. Se umple borcanul cu apa, se infileteaza bine. Intr-o cratita pe fundul careia am pus o carpa de bumbac, se asaza unul langa altul, se toarna apa pana la buza borcanelor si se fierb bine, cam 50 de minute, pana ce zeama compotului devine roz.
Se racesc intr-un vas mai inalt, acoperite cu prosop de bumbac si se lasa pana a doua zi, sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in loc uscat si racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Se spala piersicile si se feliaza. Se asaza feliile in sticle (curate si uscate).
Zaharul si apa
0 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Se cauta fructele mici dar sanatoase se aseaza in borcane potrivite.
In fiecare borcan se pune dupa
0 voturi
1 comentariu
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate