Se spala si se usuca bine borcanele.
Compotul se poate prepara din piersicile cu tot cu coaja sau se pot decoji, asa cum am preferat si eu.
Se scufunda piersicile in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi se scot si se decojesc foarte usor.
Se taie in jumatati cu ajutorul unui cutit, se desprind de pe sambure si se aseaza in borcane.
Se adauga 2 linguri de zahar si putin zahar vanilat, dupa gustul fiecaruia si se completeaza cu apa rece.
Se pun capacele si se fierb intr-o oala pe fundul careia s-a asezat un prosopel cam 20-25 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
Se invelesc in prosoape pana la racirea completa.
Eu am pregatit compotul pentru torturi sau prajituri, insa poate fi consumat si ca atare. Are un gust deosebit!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii