Se aleg pere tari si sanatoase. Se curata de coaja si de seminte si se taie in patru. Fiecare feliuta se trece prin zeama de lamaie.
Se aseaza in borcane pana ce se umplu borcanele. Se adauga apa in fiecare borcan. Se varsa apoi apa intr-o cratita si se adauga 3 linguri de zahar pentru fiecare borcan. Se pune si scotisoara (de preferat baton)si cuisoarele. Se aduce totul la fierbere, dupa care se adauga si perele. Se fierb cam 10-15 minute pana ce se inmoaie putin.
Intre timp se spala si se sterilizeaza borcanele (10 minute in cuptorul incins la 100 de grade). Se distribuie perele in borcane, se adauga siropul, se pun capacele si se fierb in dunst inca 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert borcanele si apoi se depoziteaza in camara sau beci.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii