COMPOT DE MERE SI GUTUI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mere
  • gutui
  • zahar (4 linguri cu varf pentru fiecare borcan)
  • apa
  • 1 bat de scortisoara
  • 3 linguri de zeama de lamaie

Mod de preparare

Merele si gutuile, se spala, se taie in bucatele si se pun in borcane.

Apa se pune pe foc cu zaharul ( cam 3-4 linguri de zahar la borcan, zeama de lamaie si cu scortisoara) si se da in clocot pana se topeste zaharul. Apoi se toarna fierbinte peste bucatile de mere si gutui, se pun capacele si apoi se pun intr-o oala cu apa si se sterilizeaza 20 min din momentul in care clocoteste apa. Bornanele se racesc in apa in care au fiert pana a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.

Supa crema de ciuperci
Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise