Compot de cirese cu visine

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie
Compot de cirese cu visine

Ingrediente

  • 2 kg cirese
  • 500 gr visine
  • 35 linguri de zahar ( 2 linguri si 1/2 pentru borcan)
  • 14 borcane de 800 gr
  • apa

Mod de preparare

Ciresele si visinele le punem intr-un bol si le spalam sub jetul de apa rece, apoi indeparatam coditele.

Le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga de apa.

Borcanele si capacele le spalam bine cu apa fierbinte si detergen de vase, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat.

Dupa ce s-au uscat punem cirese, visine cat sa le umplem pe jumatate.

Cu ajutorul unui borcan cu fructe masuram cantitatea de apa necesara.

Apa masurata o turnam intr-o cratita, punem zaharul si trasferam totul pe flacara aragazului pana se topeste zaharul.

Siropul obtinut il turnam in borcane.

Infiletam bine borcanele si le invelim in hartie alba.

Intr-o oala ceva mai larga, punem borcanele invelite, apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra asezam un prosop de bucatarie.

Punem la foc potrivit si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 30-35 de minute la sterilizat.

Le scoatem, le asezam intr-o patura si le lasam acolo pana a 2 a zi cand se racesc.

Le etichetam si la loc racoros cu ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise